Tabii benim kaz eti bulmam mümkün olmadığı için tavuk etiyle hazırladım
Tavuk etiyle daha hafif ve doyurucu bir yemek...
Yöresel lezzetlerin kaybolup gitmemesi adına geçte olsa sanal ortama taşımak istedim(zira google hazretlerin de arayıp bulamadığım bir tarif)
Bu yemeğin benzeri ,
Kerevizle hazırladığım yufka kebabının da tarifi burada
KAZ BOĞAZI
Malzemeleri:
-2 yufka (annemin önceden hazırlayıp kuruttuğu el açması yufkaları kullandım)
-1 tavuk bonfile
-Salça,su,sıvı yağ
-yoğurt
Hazırlanışı:
1-Öncelikle bonfile tavuğu pişirip,tuz ilave ediyoruz.
2-Tavuğun suyunu bir kenara ayırıyoruz
3-Yufkaları rulo şeklinde sarıp 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.Fırın tepsisini kaplayacak kadar sıralıyoruz.Yufkaları önceden 185 derecelik fırında 10 dakika kadar kurutuyoruz
4-Tavuğun pişen suyu ılınınca yufkaların üzerine gezdiriyoruz
5-Suyun etkisiyle yumuşayan yufkaların üzerine,tavuk etini ince ince kopartıp yufkaların üzerine döşüyoruz
6-Biraz salçayı suyla inceltip sıvı yağ ilAvesiyle birkaç dakika ocakta pişiriyoruz
7-Etlerin üzerine sosu gezdirip yoğurt eşliğinde sıcak sıcak servis yapıyoruz
(yufkaların üzerini tamamen tavuk etiyle kaplıyoruz,ben yufkanın görünmesi için tamamen yerleştirmeden fotoğrafladım
AFİYET OLSUN
Canım günaydın çok değişik bir lezzet ellerine sağlık öptüm...
YanıtlaSilhiç duymamıştım değişik bir lezzet ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilEllerine sağalık canım değişik bir lezzet.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok değişik olmuş.
Gayette doyurucu.
Sevgiyle kal.
kaz eti karsda meşhurdur demek bursada da var:)
YanıtlaSilvalla nefis görünüyor,ellerine sağlık canım...
mmmm tek kelime ile muhteşem bir yemek..ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Kucak dolusu sevgiler...
YanıtlaSildilekçiğim gerçekten çok değişik bir lezzetmiş.ellerine sağlık..hemen kaydedip en kısa zamanda denemeliyim..epey zamandır buralarda değildim bu güzel annein canını sıkmışlar..maalesef insan denen yaratık en şerefli olabildiği gibi en zavallı sıfatına da inebiliyor..inan canını sıkmaya hiç değmez..tabi ki haksızlık karşısında susmamamız gerekiyor..o ayrı ama hayatının en güzel kısımlarını üzülerek geçirmeye değmez..tariflerinden faydalananları ufuklarında yeni pecereler açtıklarını düşün..o iç huzuru yeter..gerisini boşver..
YanıtlaSilhırsızlar için sağ tuş kilidiini koymuşsun ya canım bi ara bende kapatmıştım inan hiç bi işe yaramıyor sadece ve sadece tariflerinden iyi niyetli olarak faydalanacakalrı engellemiş oluyorsun-ben kaldırdım o yüzden-tercih yine de senindir..çok çok selamlar tatl anne ve yakışıklı oğluşuna:)
kaz deyince benim de çocukluğum aklıma geldi. tavuktan ziyade kaz ve ördek eti pişerdi bizde. şimdi bulmak neredeyse imkansız. şahane bir görüntüsü var. lezzetinden zaten şüphem yok. nefis olduğu belli. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilharika bir goruntu
YanıtlaSilellerine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com
BEN HİÇ KAZ ETİ YEMEDİM AMA TADINI GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM BENİM GİBİ ETÇİL BİRİ KESİN BEĞENİCEKTİR ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilçok güzel ve degişik bir tarif..lezzetli oldugu görüntüsünden belli.size afiyet olsun canım..sevgiler.
YanıtlaSilhiç duymamıştım canım.farklı bir lezzet.ellerine sağlıselamlar.iyi akşamlar http://guzellikemekister.blogspot.com/ http://nihanay.blogspot.com/k.
YanıtlaSilDilek'cim ellerine saglik, cok guzel olmustur eminim.Denemek isterim dogrusu farkli bir lezzet olmus.
YanıtlaSilSELAMLAR
Tuba
http://hobidunyam.womanforum.net/ DAN EDA ARKADASIM ONCELIKLE BLOGUNU COK BEGENDIM HELEKI ADINI :)) HERSEY MUKEMMEL ELELRINE SAGLIK DOFRANA BEREKET SEVGILER
YanıtlaSilTam benlik bu yemek nefiss olacağına eminim.
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler