13 Kasım 2008 Perşembe

EVDE YAPRAK DÖNER..ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

 Adöner üstü pilav

Haftasonları eve geç geldiğimizde hızlıca hazırlanabilen bir lezzet.Hatta etleri önceden kesip sotelediysem,daha da pratik hal alıyor.
Benim gibi,hazır dondurulmuş gıda tüketmeye karşı olanlar için,güzel bir alternatif:)
EV USULÜ DÖNER
Malzemeleri:
-300gr. kemiksiz parça dana eti
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-Biraz tuz,biraz kekik
Hazırlanışı:1-Öncelikle etin iyice donmuş olması gerekiyor.İnce ince doğrayabilmek için)buzu çözülmeden eti ince ince doğruyoruz.
2-Tavaya önce sıvıyağı sonra etleri ekleyip karıştırıyoruz.Orta ateşte etleri soteliyoruz.(Et yaprakları ince olduğu için kolay pişiyor)Tuz ve kekik ilave edip,pilavın üzerinde servis yapıyoruz

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAV
Malzemeleri:
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı kaynamış su
-1 çay bardağı arpacık şehriyesi
-1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yemek kaşığı tereyağı
biraz tuz
Hazırlanışı:
1-Pirincin duru suyu çıkıncaya kadar yıkıyoruz (yaklaşık 3 kez)Suyunu süzüp biraz bekletiyoruz
2-Bu arada tencereye tereyağını sıvı yağı,arpacık şehriyesini ilave edip,şehriye renk değiştirene kadar kavuruyoruz.Ardından pirinçleri de ilave ettikten sonra pirinçler saydamlaşana kadar kavuruyoruz(10-15 dk.)
3-Kaynar suyu pirinçlerin üzerine ilave ediyoruz.
4-Üzerine tuz ilave edip karıştırıyoruz.
5-Ocağın altını kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz
(bazı pirinçler normalden daha fazla su çeker o zaman pirincin pişip pişmediğini kontrol edip pirinç sertse biraz daha kaynar su ilave ediyoruz)
6-Pilavın üzerine kağıt havlu serip 15 dk. kadar demlenmeye bırakıyoruz
Sevgiyle sunuyoruz
AFİYET OLSUN

16 yorum:

  1. Donmuş gıdalara senin gibi bende karşıyım en sağlıklısı herşeyi taze yapmak,tebrik ederim çok lezzetli görünüyor banada beklerim:))

    YanıtlaSil
  2. Bursalı olduğun nasıl da belli canım, ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım benimmm, güzell anne adayımmm, afiyetler olsun, pilav üstü döner nefis benim kuzu buna bayılıyor :))

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık.En sevdiğim tatlardandır döner.Of of çoook güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Canımmmmmmmm misssss gibi döner kokusunu izledim bir baktım sana gelmişim,ellerine sağlık,sımsıcak sevgiler,öptüm...

    YanıtlaSil
  6. aaaaaa ben bunu biliyorummmm:))))) görümcem yapmıştı adanaya gıttıgımızde:)) elcegızlerıne saglık arkadasım..eti pek aramam ama bunu yemıstım yanına pılav-patateskızartması ve tursu ıle:)) mmmmmm

    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  7. Canım harika olmuş, çokta güzel sunum yapmışsın. Evde yapılanın yerini hiç birşey tutmuyor inan, akşam bir arkadaşımızın emeklilik yemeğindeydik, sözde buranın nezih yerlerinden biri, inan yemeğimi yarıda bıraktım yiyemedim,şu an midem bozulmuş durumda nane limon içiyorum.
    Canım ellerine sağlık, afiyet şeker olsun, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık Dilek cim çok güzel gözüküyor tabakdakiler, sunumda çok hoş. tam benlik olmuş.... öpüyorum.. dönüşte görüşmek üzere...Dua ile.

    YanıtlaSil
  10. nefıs valla canım cektı cok severım ellerıne saglık canım sevgıler..

    YanıtlaSil
  11. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmm başka diyecek söz bulamadım yalandım durdum!!!ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  12. CANIM HARİKASIN. ELLERİNE SAĞLIK. TABAĞINI ARARSAN, BEN ALDIM.. :)))) HAYIRLI CUMALAR, SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  13. canim harika olmus,bende biftekle yapiyorum...valla bak canim çekti çoktan yapmamistim...afiyetler olsun canimcim...optm

    YanıtlaSil
  14. ah ah bende bu iştah ve yemek sevgisi varken daha çok kiloyla ilgili içimde vizdan muhabbeti yaparım,misal döner çok severim kendisini:)

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum