7 Nisan 2008 Pazartesi

********FIRINDA KAŞARLI ALABALIK*******BALIK ÜZERİNE BİRKAÇ KELAM

Merhabalar
Mutlu ve hayırlı haftalar
Balık deyince, ilk ne gelir aklınıza?
Benim yosun kokusu ,ve kocaman deniz gelir
Daha tam güneş doğmadan kıyıya yanaşan balıkçı teknelerini,merakla izleyen şirin tatil beldesi insanları gelir,
Sabırla sıranın kensine gelmelerini bekleyen mütebessim çehreler
Balıklar gelir,kasalardan atayıp kurtulup, yaşama derdinde olan.
……….
Canlı canlı alınan balıklarla,bahçeli evlerin yolu tutulur.
Hemen temizlenir,tuzlanır.
buzdolabında pişeceği saati bekler ,cansız bedenler.
Vakit öğlen olduğunda mangal yakılır, bahçenin köşesine
Bahçeden dalından domates kopartılır,marul,maydanoz ,taze soğan,salatalık eşliğinde
bol salata hazırlanır.Balığın yanında,kalabalık sofralarda keyifle yenir,
O sofrada yapılan muhabbetin ve balığın nefis tadı yıllar boyu unutulmaz
……
Ve deniz tutkununun, umutlu bekleyişi
Bir taraf deniz bir taraf dağ,ve kalabalık sofralar yapılan mangal partileri
İçindeyken bu kadar değerli gelmiyor da ,hasret kalınca gün sayılıyor.

Aynı güzellikleri yaşamak için can atılıyor.

Bu kocaman şehirde, o şirin tatil beldesi çok özleniyor

.....dilek........ Bu kadar sözün üzerine balık tarifi vermek gerekir dimi
Gerçi alabalık deniz değil dere balığı ama olsun:)
Geçen hafta annemle yaptığım, günlük telefon görüşmemde aldım bu tarifi.Vakit kaybetmeden denedim.Eşim ve ben çok beğendik.Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim
FIRINDA KAŞARLI ALABALIK
2 kişilik
Malzemeleri
2 adet temizlenmiş alabalık
Biraz maydanoz
1 adet soğan
1 adet patates
Biraz tuz
Hazırlanışı:
1-Maydanoz ve soğanı doğrayıp, balığın karnına yerşeltiriyoruz
2-Patatesi kabuklarıyla beraber yuvarlak yuvarlak doğruyoruz
3-Balıkları yağlanmış borcam tepsiye yerleştiriyoruz
4-Fırının ızgara kısmında doğranmış ve yıkanmış patatesleri yerleştiriyoruz
5-Ve balık tepsisindeyken yada ilk önce balığın üzerine derin çizgilerle kesiyoruz
(içinin iyi pişmesi için)
6-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-dakika kadar pişiriyoruz
7-Kaşar rendeleyip balıkların üzerine serpiyoruz
8-Kaşarlar eriyene kadar yine fırında tutuyoruz
9-Kızarmış patates,limon ve maydanoz eşliğinde
10-Sıcak sıcak ve sevgiyle sunuyoruz
(Tuzu yerken ilave ediyoruz)
AFİYET OLSUN

33 yorum:

  1. Neyse biz gelince 4 kiilik yaparsın artık:) desene hangi birini yapıcam siz gelince evet haklısın en güzeli güzel kelamlar)hangi arada ekledin bende bilgisayardayım sobene cvp verdim bu arada sınav nasıl geçti:) ellerine sağlık kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  2. >Dilekcim, canim ne güzel anlatmissin güzelim. Diline saglik. Baliklar da yani bi pos vermis!!!!!!!!!

    Kocaman öpoüyorummmmmmmmmmmmm
    Emos

    YanıtlaSil
  3. Dilekciğim merhabalar
    alabalık gerçekten güzel bir yemektir. tarifinde dikkatimi çeken pazateslerin kabuklarıyla birlikte doğranması ve kaşar peynir kullanılması hiç denemedim. Nasıl acaba. bende yaparım ve çokta lezzetlidir. Ayrıca balıklar servis tabağında hala cansız yatıyorlar :) hem balığı öldürüyorsunuz hem de buzdolabında soğutuyorsunuz yazık onlara :)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı haftalar dilek abla :)

    Alabalık en sevdiğim balıklardan. İlk Balayında yemiştim. Bolu-Abant'ta...

    Eline sağlık valla:) Canım istedi. Balık hastasıyız bizde.

    Alabalığı bende kiremitte yapıyorum. Tereyağlı, kaşarlı. Üstünü çizmesen bile çok rahat pişen bir balık:)

    Şu maydanozla soğanı balığın karnına yerleştirme fikri çok hoş. İçli balık misali:) deneyeceğim. Teşekkürler.

    Mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  5. Canımmmmmmm Dileğim, tadınadoyamadığım harikaaaa olmuş bu balık, bir balık sever olarak bayıldım, hele aşağıdaki meyve salatası muhteşemmmm olmuş, ellerine sağlık canımcım öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Günaydın canım balıklar Nefis görünüyor.Gerçi bana balık olsunda hangisi olursa olsun fark etmez :) Nefis görünüyor Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. canım desteğin için çok teşekkur ederim. ben galiba pes edicem. ama belki yeni bir blog açabilirim. çunku giriş yapıyom blogger a ama bloğuma kavuşamıyom. bide işte aynı şifreyle gmaile giremiyom. şifre değiştiriyom ama yeni şifreylede girilmiyo. .
    elif

    YanıtlaSil
  8. Dileğimm çok güzel anlatmışsın vallahii, balık yemeyen biri olarak yiyesim geldi :)))
    Ellerine sağlık canımcım..
    Kocaman öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  9. dileek hallettim kavuştum bloğuma en sonunda.oooh bee

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Dilek, yazdıkların bana çocukken babaannemin benim çok hoşuma gidiyor diye Kadıköy'den aldığı balıkları canlı canlı eve getirip su dolu tasa koyması ve benim neşe içinde onların yüzmelerini seyretmemi hatırlattı.. Tarifin de çok güzelmiş, hiç yapmadım alabalık, ama kaşarlı süper oluyor onu biliyorum :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Balık ve mangal keyfine bayılanlardanım...Balıklar nefis görünüyor ellerine sağlık canım...
    Güzel bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
  12. Canim Dilek'cim ne sahane bir görüntü bu böyle,bayilirim baliga,alabalik ta sevdigim baliklar arasinda oluyor tabiiki.Ben de böyle deneyim bakalim,alabaligi.Ellerine saglik tatlim.

    YanıtlaSil
  13. ellerine saglik canim nefis olmus

    YanıtlaSil
  14. Dilek abla ismimi yazmamışımda:) Bolu abantta balayı yapan benim:)))

    blogcu/zahide

    YanıtlaSil
  15. diloşum varya yazdıklarını okurken gözümde nasıl canlandı..valla bu koca şehirde beton yığınları arsında..yaşayıp gidiyoruz..hamd olsun:))balığa bayılırım ...harika görünüyor..ellerine sağlık canım arkadaşım...bu arada msn im çalındı..kullanamıyorum..yakında yeni bi adres açıcam haber ederim hayatım sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  16. ellerine saglik bizde ailecek baligi cok severiz senin yazilarini okumayi cok seviyorum eyer seni ihmal ediyorsam oda derslerimden dolayi dir kusuruma bakla ...Dilek ablacim tatli dili oldugun icin tatli tadinda bir hafta gecirmeni diliyorum optmmm

    YanıtlaSil
  17. dilekcim etkinlik zaten pek benim de farkına varmadığım ve anlamadığım birşeydi.sanırım sunumun yanısıra yazısını da benim yazmam gerekiyordu.ben bundan sonraki etkinlikleri bekliyor olacağım ve son güne kalmayacağım.cevap verdiğin için de ayrıca teşekkür canım.balık da çok değişik bi tarfi olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Dilek'ciğimmm,

    İştahım kabardııı, senin bu anlatımınla:)))

    Ellerine sağlık canikom,

    Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. eline saglik sekerim

    pek aram yok ama :) iyidir eminimde biz anlasamiyoz napak:)

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  20. offfff en ama en sevdiğim yemekkk ama kaşarlı denemedim hiççç ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  21. Dilekcim yazını okuyunca Eminönü gözlerimin önünde canlandı...:))
    Böyle giderse yakında İstanbul dayım...:))))
    Balık konusunda aynı fikirdeyiz..bayılırım...
    Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  22. Dilek'cim,
    baliklar zaten sahane olmuslar, valla bence üzerine hic kasar peyniri filan koyman gerekmez, onlar tek basina da harika bir lezzet kaynagi. Denizi olan bir sehirde yasamanin bir artisi daha iste bu baliklara kolaylikla ulasabiliyorsunuz, off, off.

    Yine de herseye ragmen ellerine saglik güzel arkadasimin.

    Selamlar ve kocaman öptüm..

    YanıtlaSil
  23. günaydınnn dilekcim nasılsın canım balık nefisss olmuş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Dilek,

    Ellerine sağlık nefis görünüyor balıklar.


    Bizim ailede en sevilen lezzetler arasında...



    sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. dileğimmmm canım benim yeavrım benim ellerine sağlık şimdükkk ben balık hastasıyım pek severimde o kaşarı onun üstüne koyarsam daha bi lezzetli olabilme hayalini düşünerekten akşam eve gidince dolaptaki balığı çıkarıp yapsammı die düşünüyorum:)) ay ne cümle kurdum ama devrik değil tepetaklak:)))) ellerine sağlık bebişim harika olmuş sevgülerümle öpüyorum koccemennnn

    YanıtlaSil
  26. Dilek'ciğim merhabalar canım, ellerine sağlık balıklar pek güzel görünüyorlar, yazını da çok güzel yazmışsın, hep sahilde yaşamış biri olarak o denizin kokusu bir başka gelir bana , denizsiz bir yere gittiğimde ençok onu özlerim...
    Canım bu arada ziyaretlerin ve içten geçmiş olsun dileklerin için de çok teşekkürler,sizlerin destekleri bana çok büyük moral oldu, iyi ki varsınız. Şimdi çok şükür iyiyim, allah bir daha göstermesin, sağlık gibisi yok.
    Canım görüşmek üzere sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  27. Dilekcim harika görünüyor Baliklar.Balik gelince akla ne gelir,bende evde balik kokusu siner telasi gelir:)))Deniz olan bir yerde yasamanin bu da baska bir güzelligi olmali.Balik olunca farkli hayaller kurduruyor böyle iste.Ellerine saglik canim benim,afiyetler olsun sizlere.Sevgiyle kal Dilkciiiimmmm.

    YanıtlaSil
  28. Dilek'cim ellerine sağlık canım. Nefiiis olmuş bir balık sever olarak bayıldım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. canım özledim görüşemiyoruz yaa

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar canim Dilekcigim,
    ya cok güzel anlatmisin, bayildim bu balik pisirmenin sohpetini, dogayla basbas, bahceden sebzeler, aaay ben bursaya annenin yanina gelecgim, istanbuldan vaz gectim...
    Canim ellerine saglik, baliklar harika olmus, tadida enfestir, sevgilerimle, görüsmek üzere, insallah biraz islerden basim ayilsin, sobbeni cevapliyacam, sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Mmmmmmm balık..bayılırım.. bizin mutfagın favori yemeklerinbeden...)))
    Çok nefis olmuş, çok da harika görünüyorlar...:) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  32. Kaşarlı balık ilk defa gördüm.Çok ilginç geldi ama iyi bir fikir.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  33. OF YAAAA...DERİNDEN GİRDİN HAAA...

    ÖYLE İÇTEN YAZMIŞSIN Kİ..DEDİĞİN YERDE YAŞAMAK İSTEDİM BİRDEN....

    AĞZINA SAĞLIK....

    ELLERİNE SAĞLIK...NEFİS OLMUŞ....

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum