7 Mart 2008 Cuma

SARMİÇİ TARİFİ VE SHÇEK


HAYIRLI CUMALAR,
MUTLU HAFTASONLARI

Bir cuma günü sabahından merhabalar arkadaşlar,cumanız mübarek olsunn:))
Yoğun olduğumdan bahsetmiştim sizlere(bu benim tercihim tabii.:)
Hayatımın hiç bir döneminde kurslara,eğitimlere gitmeden duramadım,öğrenecek çok şey var hala,okurken bütün tatillerimi ,çalışırken haftasonlarımı kurslarla,eğitimlerle daha renkli hale getirdim,mesleğimin de faydası büyük tabii
sayesinde etkili iletişim,reklam,kişisel gelişim seminerleri alma fırsatı buldum üstadlardan.Şimdi evde öylece oturuyorum sanmayın:) içime sinen bir iş bulamadığım için yine kursalarla,ödevlerle,sınavlarla,geçiyor günlerim,birkaç ay yoğunluğum devam edecek.
Haziran itibariyle rahatlayacağım inş.
SHÇEK ???
SHÇEK ne olduğunu biliyorsunuz ama anımsayamadıysanız:)) google hazretlerine yazar bulursunuz zaten:)
bu kurumda gönüllü olarak çalışmaya başlıyorum önümüzdeki haftalarda,kimsesiz çocuklarla daha öncede görüşüyordum.Ama istanbul'da ilk görüşmem olacak.Bursa'da medya şirketinde görev yaparken,ziyaretler düzenlerdim huzurevlerine ve SHÇEK'e hep aklımın bir tarafında olurdu, kimsesiz çocuklar ve huzurevi sakinleri tonton teyzeler amcalar,
Hatırlarsanız,bir sobe cevabımda gönüllü olarak dernek vakıf ta çalışmak istediğimi söylemiştim.Sanırım dua niyetine geçti:) dileğim gerçek oldu.Çoook mutluyum.
Daha gitmeden bu kadar heyecanlandıysam mutlu olduysam,orada ki halimi düşünemiyorum.
Önümüdeki günlerde paylaşırım izlenimlerimi.
Lütfen bu siteye bir gözatın :http://www.velimolurmusun.org/
Eğer onlara verecek bir şey bulamayıp da Rabbinden bir rahmet aramak için yüzünü onlardan çevirmek zorunda kalırsan, bari onlara güzel bir söz söyle." (İsrâ/28)
Müslümanlar içinde ev yönünden hayırlı olanı yetime iyilik eden evdir. Müslümanların en şerli evi de yetime kötülük yapılan evdir" (hadis-i şerif)
"Ben ve yetime bakan kimse cennette iki parmak gibi yanyanayız." (hadisi şerif)
daha fazla uzatmadan(bu kısa hali:) ) )
artık gelelim tarifimize
blogcudan beri tanıdığım canım arkadaşım Fatoş'a ait,Antakya mezesi.
Bu tarif ile bir taşla iki kuş vurdum:) Hem misafirlerime hoş bir süpriz yaptım.Hemde sevgili Belginin nazik daveti üzerine pdçse 17 etkinliğine katılıyorum.Belgincim Allah kolaylık versin canım
SARMİÇİ
Malzemeleri:
* 2 çay bardağı ince bulgur
* 1.5 çay bardağı soğuk su
* Maydanoz,soğan(yeşil olması gerekiyor ama ben kuru soğan kullandım)
* Tuz,
* Bir kaşık biber,bir kaşık domates salçası
* Ben birazda isot ilave ettim
* Zeytin yağı
Süslemek için:marul,çörekotu
Hazırlanışı :
1- Bulgur,biber salçası,domates salçası ve soğuk suyla yumuşayana kadar yoğruyoruz.
(Özelliği soğuk su kullanılması tabii güçlü iki kol gerekiyor)
2- Bulgur yumuşayınca soğan,isot,maydanoz,tuz ve zeytinyağı ilave ediyoruz
3- marul ve çörekotuyla süslüyoruz
Sevgiyle sunuyoruz
AFİYET OLSUN
kısıra benzese de tadı çoook farklı,çook güzel.Denemenizi tavsiye ederim

32 yorum:

Adsız dedi ki...

canım günaydın
hayırlı cumalar olsun
yaptığın şey gerçekten çok güzel
ordaki insanların nasıl ihtiyaçları var çok iyi bilioyorum
hergün özürlü çocuklarla uğraşan ben nasıl zor ve keyifli olduğunu biliyorum
kolaylıklar canım
sofranda bu meze de harika ellerine sağlık
kocamn sevgilerrrr

Dilek Mutfakta dedi ki...

adaşım selam,sarmiçi nekadar hoş görünüyor kısıra bayılırım bunuda denemem lazım eline sağlık.SHEÇEK konusundada sana kolaylıklar diliyorum çok güzel bir işe adım atmışsın Allah yolunu açık etsin..

Melek* dedi ki...

Arkadaşım çok doğru bir karar aldığını düşünüyorum.Kimsesiz çocukların seni manevi anne bilmesi ne güzeldir.ben huzur evinde şahit oldum ziyarete gitmiştim,çok üzücü manzaralar gördüm.Allah sonumuzu hayır etsin yaşlılara bakma sabrı,yetimlere gönüllü olma şansı versin.çocuğumdan pay biçerim bana birşey olursa o ne yapar diye çünkü çoocuğu olunca insanın iki misli hayata tutunması gerekiyor.Arada eşime derimki eğer birgün ben ölürsem çocuğumu teselli et tek tesellisi Peygamber efendimizde küçük yaşta hm öksüz hem yetim kalmış diye bari onunla teselli bulsun derim.tabi biraz daha büyüyünce idrak edebilirler.seninde cuman hayırlı olsun.uzun bir yazıydı hakkını helal et.

Adsız dedi ki...

Canım Benim,
Ne kadar da güzel düşünmüşsün. biliyor musun geçenlerde bizim Servis Md ile görüştüğümüzde şu an askerde olan evlatlık bir çocuğu olduğunu öğrenip çok duygulanmıştım, üstelik zaten kendisinin 2 tane erkek çocuğu var. Benim de uzun zamandır düşündüğüm bir konu evlat edinmek ama şu an yeni evli olduğum için bazı kriterleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Umarım benim de isteğim gerçekleşir ve cici bir kız çocuğum olur yurttan.
Antalya'da zaten bu tür yerleri geziyorum ve elimden geldiğimce yardım etmeye çalışıyorum ama tamamen bir kişiyi evlat edinmek başka bir şey ve bunu çok istiyorum.
Sevgiler
İyi hatasonları canım

NOT:Bu arada sarımsak çorbasının kokmuyor ve acı da değil. :)

Adsız dedi ki...

Günaydın Dilek ciğim,
Allah bu güzel çalışmalarında başarılar versin inşallah...İhtiyacı olanın yanında olmak ve destek olmak kadar büyük bir fazilet olamz gerçekten..Erdemlerin en güzelidir belki de...
Ellerine sağlık bu güzel tarifin ve etkinliğe katılımın için de çok teşekkür ederim canımm tarifin yayına girdi...sevgilerimle:)))

fatosun mutfagından... dedi ki...

günaydın candostum,cuman mübarek olsun.arkadaşım çokgüzel bir işe imza atmışsın gerçekten verdiğin adrese birazdan bakıp araştırcam....sarmiçi zaten mükkemmel...sevgiler bitanemmm

Disalce dedi ki...

yaptığın şeyi takdir ediyorum...kızımla eşim gitmişti...o kadar sevinmişlerki....

cuman mübarek olsun....

sarmıçin çok güzel görünüyor..ellerine sağlk....

aslında bunu haşlanmış asma yaprağıyla yemek daha zevkli olur..birden aklıma böyle geldi..

uygarimizlahayat dedi ki...

Canımmmm hayırlı cumalar diliyorum öncelikle... Senin adına çok sevindim, hayır dualarını alacaksın inş. Canım hariaaaaaa görünüyor meze, ellerine sağlık kocaman öpüyorum seni...

Tuğba dedi ki...

Dilekcim,
dün alttaki yazını okudum tam yorum yazacakken Ceylin hanım çağırdı:)bugün de baktım yeni bir yazı var,hızına yetişemedim canım:)
Sosyal hizmetlerde gönüllü olarak çalışacak olamana öyle sevindim ki Dilek,senin gibi bir arkadaşa sahip olmanın gururunu hissettim içimde.Aferin kız sana demek geldi içimden:)yanlış anlama samimi duygularla diyorum bu aferini,yoksa öğretmenliğin verdiği bir dil alışkanlığı ile değil.Orada annelik duygusunu tadmaya başlayacağına eminim.Şimdiden gelecek yıllara da bir yatırım olur:))zaten işin hayır kısmını konuşmaya bile gerek yok.Çok büyük bir hayır işi.
sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Canim merhaba eline saglik bu çok hos bir tarif sarmiçi ilk kez duyuyorum çok begendim sana da kursunda basarilar dilerim ayrica oyle gonullu olarak tebrik ediyorum inan çok guzel bir sey bende burda yapiyorum zaten hastanede çalisiyorum ama çok zevkli yaslilara veya çocuklara biraz da sevgi verebilirsek inan bundan guzel birsey yok insan basini yastiga koyunca bir rahatlik hissediyor guzel bi gorev ustlenmis oluyor harikasin bi tanem tebrik ediyorum herkes boyle yapsa o insanlar sevgisiz kalmaz optum seni hayirli cumalar dilerim seker

Adsız dedi ki...

Dilek'cim canım ne güzel yüreğin var senin. Hayırlısı olsun inşallah...Sarmiçi nefisss olmuş.Sevgiler. Çok sevdim seni By By...

Yaren dedi ki...

Cok güzel yazilar paylasmiyisn bizimle ,aceleden kisaca okudum.Ama aksama yine sayfana girip daha iyi sakin kafa ilek okumak istiyorum.Isteginin gerceklesmesine sevindim.Ne güzel huzur verici bir olay.Benimde hayalim ankarda körler yurdu varmis oraya gitmek ve mati manevi destek saglamak.Insal. bu istegimi bu sene gerceklestircem.Tüm güzel dileklerin kabul olsun canim.Bu güzel sohbetini güzel bir lezzetle sunmusun,ellerine saglik canim.SEvgiyle kal,iyi hafta sonlari diliyorum ve öptüm.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

ayy senin adına ne çok sevindim keşke bizlerde hayatımızın biyerlerinden fedakarlık yapıp katılabilsek:(
takdir ettim seni..
canım kısıra benzeyen sarmıçin nefis gözüküyor..ellerine sağlık..

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Dilekcigim,ne güzel kurslara ve ögrenmek adina hersey yapiyorsun canim Allah yolunu acik etsin insallah.Ayrica sarmicin nefis olmus ellerine saglik canim.
Iyi hafta sonu tatili diliyorum.
selamlarimla.

Adsız dedi ki...

CANIMM ELLERİNE SAĞLIK KADINLAR GÜNÜN KUTLU OLSUN ELLERİNE SAĞLIK

Adsız dedi ki...

dilekcim selamlar,

cok uykum var :)) az sonra yatmaya gitcem, yazini insaALLAH yarin okurum canim, cok uzun yarin uykumu aldiktan sonr aokurum artik hehe :))

kadinlar günün kutlu olsun canim,

iyi bir gün gecirmeni dilerim,

resimde gördügüm salatayi cok begendim ellerine saglik ve afiyet olsun canim,

hoscakal, aysel

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Dilek'cim,
ayri düsmedik hayatim, nasil öyle düsünürsün? Benim is yogunlugumdan kaynaklanan kisa bir ayrilikti ama artik yine daha aktif bir sekilde aranizdayim insallah. Senin gibi diger arkadaslarimda bu durumdan epey sikayetciydiler ama artik bitti sükür.
Sarmici dedigin lezzeti ben kisira benzettim ama üzerine cörek otu serpilmis, degisik bir versiyonu sanirim, görüntü süper, lezzeti de öyledir, ellerine saglik diyorum.

Sana güzel bir hafta sonu diliyorum ve kocaman öpüyorum..mucuksss...

Fulya dedi ki...

Arkadaşım Eline sağlık.Çok güzel olmuş.Bayıldım valla.

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

8 Mart dünya kadınlar günün kutlu olsun,

Kıymetini bilen hep bulunsun,

Üzüntü-elem-keder senden uzak olsun,

Sağlık-huzur-mutluluk hep seninle olsun.

*Sevgili Dilek,
Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda gönüllü çalışacak olman ne kadar güzel ve onurlu bir iş.
Seni takdir ediyorum,Allah'ü Teala seni mukafatsız bırakmayacaktır eminim.
Kolay gelsin dileklerimi iletiyor,Allah'tan sana yar ve yardımcı olmasını diliyorum.
Etkinlik tarifinde nefis görünüyor,ellerine sağlık.

fatosun mutfagından... dedi ki...

8 mart dünya kadınlar günün kutlu olsun arkadaşımm sevgilerr

Yaren dedi ki...

Dilekcim dünya kadinlar günün kutlu olsun,sevgiyle kal canim,öptüm.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Dilekcigim, verdigin karar ve attigin adimi Allahim hayirli ugurlu etsin, ne mutlu sana, insallah hakkinda hayirli olur, cok hosuma gitti, Ayrica tarifin cok güzel olmus bende bu gibi kisir ve ickatmalarini cook severim, ellerine saglik, kadinlar günün kutlu olsun canim, görüsmek dilegimle, sevgiler...

Adsız dedi ki...

KADIN OLMAK AYRICALIKTIR

KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

emeğine sağlık canım
bende 2 bloğuma da tarif ekledim beklerim
dostlukla kal arkadaşım

yesildomates dedi ki...

arkadaşım senin adına çok sevindim..böyle güzel bir olaya vesile olabilmek na kadar güzel bir şey..allah devamını getirsin..herşey gönlüne göre olsun..

aslında bir elde ben uzatmak isterdim..
sarmıçin çok lezzetli görünüyo..ellerine sağlık..öptüm..görüşürüz...




canım ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN iyi hafta sonlari dilerim canim sevgiler

www.kelebeklisaniyeler.blogcu.com

emineninemekleri dedi ki...

Dilekcim, canim ayyyyyyyyyyyyyy ayyyyyyyyyyyyyyyy ayyyyyyyyyyyy hic dayanamam sarmiciye. Ne yapsak simdi gecenin bi vakti ??????????

KOcaman öpüyorummmmmmmmmmmmmm
Emos

EZGi :)) dedi ki...

canım çok lezzetli görünüyor ellerine saglık kocman sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Arkadaşlar
29 yorumunuza uzun uzun cevap yazmıştım inanın yine laptobun azizliğine uğradım.veee gitti:)
hepinize çoook teşekkür ederim

neyse yazmamam gerekiyordur:))belkide :))ilahi uyarı olabilir:))

hepinize kucak dolusu sevgiler

Unknown dedi ki...

arkadaşım sen nerelisinde sarmiçi'yi biliyorsun çok merak ettim . ben antakyalıyım. herzaman beklerim.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

BURSALIYIMM:)tamam canım.Görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Aleyna ve aleykümselam..

Siteniz çok hoş.. Gerçekten pozitifsiniz maşallah barekallah...

Bende Bursalıyım :) Anlaşılan sık sık geliyorsunuz Bursaya... Sizi tebrik ediyorum tüm kalbimle! Rabbi Rahim razı olsun sizden. Karşılıksız kalmasın inşaallah yaptıklarınız..

Küçüklüğümden beri hep kimsesiz çocuklar için üzülmüşümdür. Özellikle bu tür yerlerde onlara yapılan zulümler kolumu kanadımı kırmıştı. Gönüllü anne olmaktı hep dileğim. İnş. bende kavuşurum bu isteğime. Onlarla birlikte olmak nasıl? Çok duygusal dakikalar geçer herhalde dimi?

Eğitim sektöründen bahsetmişsiniz. Öğretmen misiniz?

Bende sizin kanserle ilgili yazınızı yayınlamak istiyorum.

Sizede hayırlı cumalar...Çok memnun oldum mesajınıza. Rabbim sizinle olsun inşaallah dilerim :)

blogcu/Zahide

Adsız dedi ki...

Bu arada çok soru sormuş olabilirim. Kusura bakmayın çok içten geldiniz biraz tanımak istedim :)