14 Mart 2008 Cuma

BALIĞI BEKLEYEN OLTA VEE ÇİPURAA






Eşim bu durumdan pek zevk almasa da sağolsun, eşlik ediyor bana:)

Vee bugün bizim balık günümüz ben her Cuma veye cumartesi günleri,balık yapmaya gayret ederim:) Eşiniz Karadenizliyse evinizin vazgeçilmezi oluyor balık,en azından bizim evde böyle,Eskiden tonbalığını ve palamutu çok severdim,içindeki katkı maddelerinden ve donmuş balık yemenin zararlı olduğunu öğrendiğim günden beri evime sokmaz oldum.Taze almayı ve taze taze tüketmeyi tercih ediyorum.
Ben hafif olduğu için,en önemlisi de hiç kokusu olmadığı için fırında yapıyorum balığı,ama eşimin yoğun isteği üzerine kızartma yaptığım bir günde fotoğrafladım

ÇİPURA
Malzemeleri
Kişi adedince çipura
Kızartmak için sıvı yağ
Ve bulamak için galeta unu

Hazırlanışı:
Galeta ununa buladığımız balıkları yağlanmış tavada kızartıyoruz,Bol salata ve limon eşliğinde sevgiyle sunuyoruz.

VEE dualarımızın kabul olması dileğiyle
"Cuma günü, (duaların kabul edileceği) ümit edilen saati, ikindi namazından sonra güneşin ufuktan kaybolması anına kadar arayın." (Hadisi şerif)

31 yorum:

  1. canım dilekcim resimlemelerin ve resimlerin çok hoş.balık tabagıda balıkta bir harika.bende bayılırım çupraya üstelik eşimde tutar:)) ellerine saglık canım benim koskocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Günaydın canım,,,
    Balığı bende çok seviyorum, ama bizim burada tazesini bulmak kolay değil, o nedenle büyük marketlerden dondurulmuş ya da tatlı su balığı alarak bu ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz. Dilekcim etkinliğe iki tarifle katılmayı düşünüyorum, ayrıyeten yarın günüm var arkadaşın salata mönüsünüde çekip göndersem olur mu canım?

    Canım balık kızartmanda harika görünüyor, ellerine sağlık...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Yahuu biride bana su balik konusunda yardimci olsa:) Herkes balik balik diyo bende öleesinee bi heves ediyorum.ama yok yiyemiyorum gecenlerde kayinvalidemlerde agzima attim ama ahh ne pisman oldum anlatamam:) Oda kayinpederin israri ile.balik turlerinden anlamam ama ben kilciksiz balik istiyorum simdiye kadar oda evlendikden sonra birtek hamsi ile tanisdim:) dahada öle yiyebilcegim bi balik ile karsilasamadim.agzima kilcik gelirse ben cok fena oluyorummm :((

    ellerine saglik dilekcim

    bu arada gozukmuyorsun yahu:)

    selamlar

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı Cumalar diliyorum. "Kullarım seni bana sorarlarsa, bilsinler ki ben yakınım. Dua edenin her yakarışına her zaman karşılık veririm." (Bakara-186) Rahmet deryaları üzerinize olsun.

    Bu arada balık süper :-)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. canım hayırlı cumalar diliyorum...balık harika görünüyor..bende çok severim çipurayı...allaha emanet ol canım sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Canım hayırlı cumalarrrrrrrrr nasıl canım çekti, nasıl canım çekti anlatamammmm, benimde en çok sevdiğim balık çipuraaaaaaa, eşin nereli çok merak ettim benim eşim Ordulu, ama o nedense büyük balıkları sevmiyor, küçük balık hatta hamsiyi çok seviyor :((( ellerine sağlık canımcımmmm...

    YanıtlaSil
  7. selam canım.çipura ya bayılırım...her pazar bende yaparım..resimler süper...eline saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. hiç balık ismi bilmem....

    bunda eşimin karadenizli olmamasının büyük etkisi var....

    ve birde iç anadolulu olmamızın....

    hamsiyi ve alabalığı biliriz....

    ellerine sağlık....artık değişik balıklarda yesek iyi olacak...

    öpüyorum canım....nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  9. Canim Dilek'cim ne kadar sanslisiniz,baligi taze yiyorsunu.Burada pek o sans bizlere maalesef olmuyor.Taze diye satilan baliklar bile kokmus halde olabiliyorlar,bu yüzden dondurulmus balilari tüketiyoruz genellikle.Ama bazen Türk bakkalinda sevdigim baliklara rastlarsam aliyorum.Tabaktaki cuprada cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik tatlim,öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  10. canım cuman mübarek olsun bizde haftada bir de olsa balık yemeye gayret gösteriyoru. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. çupra limon dilimini hammm yapmış :)) eline sağlık ne keyifli bir gün :)

    YanıtlaSil
  12. Ey herbir hücreyi en küçük ayrıntısına kadar mükemmel yaratan Rabbim
    Ey her yarattığını sebepsiz yaratmayan Rabbim
    Bizler yine Sen'in cuma vaktine geldik
    Her cuma bizi Sana yaklaştırsın
    Bizleri geçmiş günahlarımızdan alıkoysun...

    Bizler Seni özlüyoruz Rabbim,bu nefsin kıskançlarında
    Bizler Habibini özlüyoruz bu yalan sevdalardan
    Ne olur beni affet
    Beni Sev
    Annemi ,babamı sev
    Sevdiğimi sev
    ailemi,arkadaşlarımı,kardeşlerimi sev


    Yeter ki Sen SEV Allah'ım...


    Cumaları cuma olanlar Hayırlı Cumalar...

    YanıtlaSil
  13. Dilekcim canim nefis görünüyor,taze daha bir lezzetli olur.Bende bir sefer hayatimda balik tutmaya calistim,ama yok bir tane bile tutamadim:(Zeflide olur ama iste ben tutarsam kendime güvenemiyorum ,geri saliveririm baliklar,üzülürü:))))Ellerine saglik canim.Ayrica cuman da kutlu olsun ,herkezin güzel dilekleri,bu günün hatrina kabul olur insa.Sevgiyle kal dilekcim,öptüm canim.

    YanıtlaSil
  14. resimler çok güzel.gıpta ettim sana canım.balıkta harika olmuş.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  15. BALIK ŞAHANE GÖRÜNÜYOR. BEN DE GENELDE FIRINDA YAPMAYI TERCİH EDİYORUM SENİN GİBİ. AMA PALAMUTU DİLİM DİLİM KIZARTIP YEMEK DE AYRI LEZZETLİ. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. SAĞLIKLI, NEŞELİ, HUZURLU BİR AKŞAM VE HAFTA SONU DİLİYORUM. SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  16. canım kıskanıyorum ya çok güzel
    Allah dualarımızı kabul eylesin
    segilerim kocamn

    YanıtlaSil
  17. canım kıskanıyorum ya çok güzel
    Allah dualarımızı kabul eylesin
    segilerim kocamn

    YanıtlaSil
  18. Dilekcigim hayirli cumalar.Balik harika görünüyor,himm canim cekti bendemi yapsam ne?Ellerine saglik canim.
    selamlar.

    YanıtlaSil
  19. Dilekcim İstanbul burnumda tüttü doğrusu...:(
    şimdi galata köprüsünde olmak vardı...:(

    Balık çok nefis olmuş, harika görünüyor..Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  20. Gezi güzel resimler dahada güzel ennn güzelide cipura,nefis görünüyor baligi cok severim hamsiyi özellikle severim,ama burda taze balik bulamiyoruz siz cok sansilisiniz afiyet olsun canim

    YanıtlaSil
  21. Dilek'cim,
    bu güzel dualari bizlerede gösterdigin icin cok tesekkür ederim, sayende yine cok yararli bir bilgi edindim.

    Baligina diyecek söz bulamiyorum, tüm güzelligiyle meydanda, taze taze ne mutlu sizlere, afiyetler olsun canimcim, afiyet bal seker olsun.

    Selamlar ve öptüm..

    YanıtlaSil
  22. ARKADAŞLARRR
    Çook mutlu ettiniz beni yorumlarınızla yalnız bırakmadınız yine,vakit buldukça gelicem ziyaretinize

    böcemm benim eşimde hamsiyi çook seviyor ama,diğer balılara da hayır demez:)Nereli olduğuna gelince doğma büyüme istanbullu ama aslen Sinoplu,hemşehri sayılır seninkiyle:)

    Mutlu haftasonları hepinize

    YanıtlaSil
  23. Merhaba canım
    Çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık. sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar canim, ne hos resimler yakalamissin, ellerine saglik, aliklarda nefis, ne güzel böyle taze taze balik alip pisirmek, sizlere afiyet olsun dileklerimle, sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Dilekcim,
    dün tam yazını okudum yorum yazacaktım ki davetsiz bir misafir geldi,mecburen pcyi kapattım.
    Balığı ben de seviyorum ama eşim pek sevmiyor daha doğrusu aramıyor.
    Zaten faydaları tartışılmaz.Senin de sunumun gayet hoş olmuş canım.Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim,geçen sene çipurayı ben de kızartarak yapmıştım ve umduğum lezzeti bulamadım.Çipurayı ya da çupra da deniyor ya işte bu balığı fırında yapmak lezzet açısından en doğrusuymuş.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. Resimler muhteşem.Hele balık.Birde sevsem ne güzel olacak.Ama balık o kadar güzel olmuş ki bende bile yeme isteği uyandırdı.

    YanıtlaSil
  27. Dilekcim benimmm, ben balık sevmiyorum ama senin balık çok şık olmuş :) Bu durumda ben asortik makarnanı komple alıp götüriyim diyorum :)))
    Her ikisi hatta üçüsüde ( çörekotlu makarna) enfess, ellerine sağlık canımcım,
    Koccaman öptüm seni...

    YanıtlaSil
  28. Hayırlı akşamlar arkadaşlar hepinize çoook teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

    Tazesini bulamayan arkadaşlarında dondurulmuş yada konserveden başka çareleri yok

    Bugün yine karaköydeydim.İstanbulu özleyenler için gezdim bugünde:)

    Tuğbacım bende bahsettiğim gibi balıkları hep fırında yapardım,ama çipuranın kızartması da çok lezzetliymiş bunu gördüm,eşim sayesinde,damak tadı meselesi canım,kızarmak ta doğru bir seçenek bence:)

    Ayrıca dünyanın dört yanından ziyaret ediliyormuş sayfamda haberim yokmuş:)
    Hepinize kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  29. dileğimmm canım benimmmm bu hafta bende 2 kez çipura yaptım ama ızgarada tabi:))) ellerine sağlık hayatcım seninkide nefis görünüyor sevgilerimle öpüyorum.....

    YanıtlaSil
  30. Dilekcigim selamlar, bloguma ugrarmisin canim, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum